Rataesittely

Normaalit ajopäivät

Motoparkin normaalit ajopäivät sopivat parhaiten harrastajamotoristeille ja –autoilijoille. Normaalit ajopäivät eivät sovellu kilpa-ajoneuvojen täysivauhtiseen harjoitteluun, jolloin sallitut melurajat ylittyvät.

Normaalina ajopäivinä sallittu ohiajomelun enimmäismäärä on 96,9 desibeliä dB(A).

Sähköinen äänen voimakkuuden seurantajärjestelmä mittaa kunkin radalla ajavan moottoripyörän ja auton ohiajomelun. Melurajat on määritelty Vaasan hallinto-oikeuden 10.5.2010 vahvistamassa ympäristöluvassa. Sähköinen järjestelmä raportoi seurantatiedot ympäristöviranomaisille.

Ellei päivää ole merkitty kalenteriin melupäiväksi tai hiljaiseksi päiväksi, on kyse normaalista ajopäivästä. Normaalit ajopäivät ovat yksittäisen motoristin ja autoilijan käytettävissä silloin, kun ne eivät ole varattu kilpailuihin, kilpa-ajojen harjoituksiin, tapahtumiin, kerhoille eikä yrityksille.

Ajoneuvokohtainen päivämaksu on 70 euroa. Ratamaksuista ks. tarkemmin hinnasto.

Melupäivät

Melupäivinä äänen voimakkuuden ylärajaa ei ole. Myös melupäivät ovat yksittäisen motoristin ja autoilijan käytettävissä silloin, kun ne eivät ole varattu kilpailuihin, kilpa-ajojen harjoituksiin, tapahtumiin, kerhoille eikä yrityksille.

Melupäivät on merkitty kalenteriin punaisella.

Hiljaiset päivät

Hiljaisina päivinä moottorirata on suljettu. Hiljaiset päivät on merkitty kalenteriin harmaalla.

Varatut ja vapaat päivät

Varatut päivät on merkitty kalenteriin merkinnällä varattu ja/tai varauksen tiedoilla.

Vapaat päivät on merkitty kalenteriin merkinnällä vapaa ajoharjoittelu.

Radan aukiolo

Moottorirata on auki ajokaudella klo 11-18. Varikon portti avataan klo 10.00. Kilpailuissa aukioloajat voivat olla pidennettyjä.

Sijainti

Itä-Suomen ainoalle moottoriradalle Pieksämäen keskustasta matkaa on 35 km, Mikkelistä 55 km, Varkaudesta 65 km, Jyväskylästä 120 km, Kuopiosta 130 km, Imatralta 140 km, Joensuusta 170 km, Lahdesta 190 km ja Helsingistä 290 km.

Lisätiedot ja varaukset

info@motopark.fi