Rataesittely

Rata

Asfaltoidun radan pituus on 3516 metriä ja leveys 11 metriä. Radalla on korkeuseroja. Rataa kierretään vastapäivään.

Asfalttiradan aluetta kiertää hiekkapohjainen rallirata, jonka pituus on 3 000 metriä. Asfalttiradan sisäpuolella on täysimittainen 402,33 metrin kiihdytysrata.

Äänenmittaus

Sähköinen äänen voimakkuuden seurantajärjestelmä mittaa kunkin radalla ajavan moottoripyörän ja auton ohiajomelun. Melurajat on määritelty Vaasan hallinto-oikeuden 10.5.2010 vahvistamassa ympäristöluvassa. Sähköinen järjestelmä raportoi seurantatiedot ympäristöviranomaisille.

Ratamaksu

Ajoneuvokohtainen päivämaksu 70 € maksetaan varikolla sijaitsevan rakennuksen ratatoimistoon (2.krs). Ratatoimisto on avoinna klo 10-18. Maksuvälineinä käyvät käteinen, pankki- ja luottokortit (Visa&Mastercard), Smartumin ja Edenredin liikuntasetelit ja kortit, ePassi sekä EazyBreak.

Ratamaksuista ks. tarkemmin hinnasto.

Normaalit ajopäivät

Normaalina ajopäivinä sallittu ohiajomelun enimmäismäärä on 96,9 dB(A).

Moottoripyörissä, joihin on vaihdettu tarvikevaimennin, pitää olla desibelikilleri paikallaan.

Motoparkin normaalit ajopäivät sopivat parhaiten harrastajamotoristeille ja –autoilijoille. Normaalit ajopäivät eivät sovellu kilpa-ajoneuvojen täysivauhtiseen harjoitteluun, jolloin sallitut melurajat ylittyvät.

Normaalit ajopäivät ovat yksittäisen motoristin ja autoilijan käytettävissä silloin, kun ne on merkitty tekstillä “Vapaa ajoharjoittelu, MP&auto”. Ellei päivää ole merkitty kalenteriin melupäiväksi (punainen taustaväri), on kyse normaalista ajopäivästä.

Melupäivät

Melupäivinä äänen voimakkuuden ylärajaa ei ole.

Melupäivät, jotka ovat merkitty kalenteriin tekstillä “Melupäivä, vapaa ajoharjoittelu, MP&auto”, ovat yksittäisen motoristin ja autoilijan käytettävissä.

Jotkut vapaat ajoharjoittelupäivät saattavat olla varattuina joko pelkästään moottoripyörille tai autoille. Tuolloin ne on merkitty tekstillä “Melupäivä, vapaa ajoharjoittelu, vain MP” tai “Melupäivä, vapaa ajoharjoittelu, vain auto”

Melupäivät on merkitty kalenteriin punaisella taustavärillä.

Hiljaiset päivät

Hiljaisina päivinä moottorirata on suljettu. Hiljaiset päivät on merkitty kalenteriin tekstillä “Hiljainen päivä” sekä harmaalla taustavärillä.

Varatut ja vapaat päivät

Varatut päivät on merkitty kalenteriin varauksen tiedoilla.

Vapaat päivät on merkitty kalenteriin merkinnällä “Vapaa ajoharjoittelu”.

Radan aukiolo ja palvelut

Varikon portti avataan klo 10.00 ja suljetaan viimeistään klo 18.45. Ajoaika on klo 11-18. Kilpailuissa aukioloajat voivat olla pidennettyjä.

Vapaina ajopäivinä ratatoimistossa on myynnissä pientä suolaista ja makeaa purtavaa, juomia sekä lounasannoksia.

Varikolla on suihkut ja WC:t.

Sijainti

Itä-Suomen ainoalle moottoriradalle Pieksämäen keskustasta matkaa on 35 km, Mikkelistä 55 km, Varkaudesta 65 km, Jyväskylästä 120 km, Kuopiosta 130 km, Imatralta 140 km, Joensuusta 170 km, Lahdesta 190 km ja Helsingistä 290 km.

Lisätiedot ja varaukset

info@motopark.fi

044 278 0088